Será en la Praza da Igrexa y contará con varios puestos
27 ago 2022 . Actualizado a las 05:00 h.El alcalde de Lalín, José Crespo, junto con el concejal de Festas, José Cuñarro y Carlos Brea, presidente de la asociación Galega de Operadores da Artesanía Alimentaria e Pensos presentaron la primera edición de la Festa da artesanía de Cervexa que tendrá lugar los días 16, 17 y 18 de septiembre en la Praza da Igrexa. El alcalde mencionó «qué mellor para nós que temos un patrocinador cervexeiro que fomentar e apoiar dende o concello esta temática festiva que facéndoo a través deste tipo de eventos» destacando especialmente que espera que «sexa un referente en toda Galicia e para que iso ocorra a axuda económica é vital, xa que proporciona valor engadido para o noso municipio e para a comarca, e repercutirá nun beneficio colectivo para toda a veciñanza e comerciantes».
Por otro lado, Carlos Brea quiso mencionar las características que tendrá la primera fiesta artesana de Lalín como que «terá unha moeda propia para pagar o que se consuma e asistirán cervexerías como Augas Santas, Barreiros, Nasa de Pontevedra, Toupiña de Lalín e Nortada de O porto entre outras. Ademáis, haberá postos de comida que contarán con receitas típicas lalinenses coa cervexa como protagonista, por exemplo unha croqueta de vaca vella marinada con cervexa e tamén dispoñeremos dun stand con dous showcookings nos que se poderán degustar produtos variados da zona».
En cuanto a actividades complementarias Brea explicó que «o programa é igualmente amplo e variado. Haberá ambientación a cargo dun DJ durante todo o día, concertos polas noites patrocinados pola Xunta de Galicia e poderán desgustarse ata 30 estilos distintos de cervexa. El día 16 será la inauguración a las 18.00 horas y el sábado y domingo la feria continuará de 12.00 a 00.00 de manera ininterrumpida.
Cerveza y tradición
Además de su intervención en la asociación de Artesanía, Carlos Brea es el creador de la cerveza tradicional Toupiña, elaborada con productos íntegramente cultivados en sus fincas de Lagazós, su tierra natal. El nombre como de esta bebida se plantea como un homenaje a su tío abuelo Secundino, amorosamente apodado como Toupa, a quién recuerda con un compromiso ecológico a la hora de producir con un compromiso ecológico nacido de las técnicas más tradicionales, recogiendo el lúpulo a mano, el posterior secado y el envase al vacío para evitar la oxidación y conseguir el punto óptimo de amargor. Además, Brea también busca reivindicar el consumo de productos locales y la cultura cervecera en Lalín.